NoŽl Peiren

Resultaten 2008           Resultaten 2009      Europabeker

Een naam die in de Belgische duivensport  en ver daar buiten nooit meer iemand zal vergeten. Het ras Peiren dat over  heel de wereld bekend is, en zijn beren sterke stam is in vele hokken vervaardigd. Zijn duiven vliegen topprestaties van Bourges tot Barcelona. Alleen met de nationale vluchten wordt de klok gezet, daar voor is het voor NoŽl alleen africhten. Alleen nationale topprestaties tellen voor het ras Peiren. 

Top duiven zoals de ďBarcelona" , de ďKarelĒ, de ďBriveĒ , "den ArtiestĒ en de ďMontaubanĒ zijn nog steeds in zijn stam vereeuwigd.

Zoals op de hele website te lezen is, is dhr. NoŽl Peiren voor ons een gewaardeerd man. De zoals eerder genoemde "Grootmeester" betekend veel voor ons. Dankzij hem hebben ook wij een sterke kolonie duiven weten te kweken.  Kinderen van zijn 1e van Barcelona '05 en familie verwanten van de prachtige uitslag van Barcelona '05 zijn ondertussen ook aanwezig in onze kolonie. Daarom een verdere kennismaking aan de hand wat  foto's en uitslagen.

De Geschiedenis.

De basis ligt bij de vader van NoŽl die in 1947 reeds een goede duivenstam bezat en dit wist uit te bouwen naar een sterke fondstam. De duiven kwamen van Hector Delou, M vanderVelde,  Vanderweghe, Cattrijsse, Beulens, C. Hooremans, Van der Espt en R. van Spitael.

Helaas moest de vader Georges Peiren in 1976 stoppen met de duiven vanwege zijn gezondheid. De duiven werden totaal verkocht enkel de kwekers werden behouden. NoŽl heeft de verzorging van deze duiven overgenomen terwijl hij ondertussen in 1974 op zichzelf was gaan vliegen. Toen de vader van NoŽl is overleden heeft NoŽl ook de duiven nog een periode verzorgd in Vladslo. Van deze duiven heeft hij een paar koppels op zijn eigen hokken geplaatst. Dit is uitgelopen op een weer heel sterke fondstam waar hij deze duiven heeft gekruist
met West-Vlaamse rassen. Met diverse liefhebbers deed NoŽl samenkweek. Wat de duiven bij de vader van NoŽl deden blijkt nog steeds te werken. Een fantastisch hok met geweldige duiven voor afstanden van 400 tot 1100 kilometer.


Reportage van NoŽl Peiren door Johan Kempen.