Stamopbouw 

 
 
Deze eerste duiven waren nog van het ras Aarden met het soort van J. Roks uit Fijnaart =. Daarna werden in 1988 de hokken bezocht van de Gebr. Hagens uit Achthuizen. Ook hier werden uit de beste duiven, jongen gehaald o.a. uit "De Rode Kweker". 
In de herfst van 1995 werd naar nieuw bloed voor in de kolonie gezocht en daarvoor kwamen we bij niemand minder dan NoŽl Peiren uit Zedelgem (BelgiŽ) terecht. Deze grootmeester heeft nog het oude soort van Brouckaert, van Bruaene, Desmet-Mathijs, Cattrijsse en Stichelbout. Ook hier werden uit de beste lijnen mee naar Klaaswaal gebracht o.a. uit de lijn van "De Apollo",  "Artiest".

De eerste successen bleven daarna niet lang uit en in '97 werd voor het eerst met jaarlingen nationaal Montauban sector 2 gevlogen. Op deze  Montauban vlucht  stonden 5.717 duiven in concours wat resulteerde in de 2e Nationaal (2-54-117-134-179-590-693-1171) 10 mee en 8 prijzen.

Daarna werden er ieder jaar duiven gehaald bij deze grootmeester uit Zedelgem. Zeker 95% van de duiven op de hokken zijn van het soort Peiren. Dat resulteerde in '99 in een super jaar met alle eerste kampioenschappen  en tevens een super duif gekroond als "De Wondere Peiren". Deze doffer kwam rechtstreeks van NoŽl Peiren en werd als klein jong meegekregen.  "De Wondere Peiren" werd 1e Nationaal Asduif Grote Fond en Wereldkampioen Grote Fond '99 met de volgende prijzen:

6e     Nationaal Bergerac     14.284 d. 
8e     Nationaal St. Vincent    8.566 d.
12e   Nationaal  Dax              5.856 d. 
Op dit moment bevinden zich nog enkele kinderen van "De Wondere Peiren" op de kweekhokken van ons.  Ook bevinden zich op de kweekhokken 4 kinderen van "De Boudewijn" (1e Nationaal Barcelona '97) van W. Looymans uit Lierop. "De Boudewijn stond toen gekoppeld tegen een dochter van "De Wondere Peiren".